1397-10-08 13:36
489
0
59941
با توجه به این که بودجه سال 98 تحت تاثیر تحریم ها قرار دارد؛

بنزین در سال 98 گران می شود؟

در صورتی روز گذشته رییس جمهور در صحن مجلس بودجه سال 98 را تقدیم نمایندگان کرد که در صحبت هایش آشکار بود که بودجه سال 98 تحت تاثیر تحریم های آمریکا قرار دارد و این موضوع کمی اوضاع را برای کشور سخت کرده است اما ایشان تاکید کردند که اجازه نخواهند داد تا تحریم ها خللی در آینده اقتصادی کشور وارد کند.

به گزارش گلستان ما، در صورتی روز گذشته رییس جمهور در صحن مجلس بودجه سال 98 را تقدیم نمایندگان کرد که در صحبت هایش آشکار بود که بودجه سال 98 تحت تاثیر تحریم های آمریکا قرار دارد و این موضوع کمی اوضاع را برای کشور سخت کرده است اما ایشان تاکید کردند که اجازه نخواهند داد تا تحریم ها خللی در آینده اقتصادی کشور وارد کند.

محمد باقر نوبخت که با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح بودجه سال 98 پرداخت، در رابطه با بحث قیمت حامل های انرژی در سال 98 اضافه کرد : در دولت و مبالغی که در برنامه و بودجه سال 98 آمده است هیچ گونه افزایش قیمتی برای حامل های انرژی یا بنزین دیده نشده است. البته ایشان در رابطه با قیمت دلار امروز و تاثیر قیمت ارز بر روی بودجه 98 توضیح خاصی ندادند. اما در ادامه آقای نوبخت مثال هایی برای این موضوع آوردند که بودجه منابع مان برای سال 98 - 407 هزار میلیارد تومان می باشد که حتی یک ریال هم به افزایش قیمت فکر نشده است، در رابطه با بحث هدفمندی یارانه ها هم به همین صورت 142 هزار میلیارد تومان دیده شده است که بازهم از افزایش خبری نیست.

آقای نوبخت در ادامه در رابطه با بحث گرانی بنزین که جدیدا در جامعه مطرح شده است نیز فرمودند : وضوع گران شدن بنزین مطالبه ی عده ای است که می خواهند از قاچاق سوخت جلوگیری کنند و کاملا نیز در این رابطه محق هستند زیرا استدلال آنها این است که قیمت بنزین ایران در منطقه معادل 52 تا 54 سنت است و همین موضوع باعث می شود تا سودجویان برای قاچاق سوخت از داخل دست به هر کاری بزنند.

البته آقای نوبخت در ادامه اضافه می کنند که در رابطه با این موضوع صرفا با توجه به قیمت پایین بنزین ایران نسبت به منطقه نمی توان آن را گران کرد زیرا مردم و اقشار مختلف جامعه نیز می گویند حقوق های مارا هم نسبت به منطقه بالا ببرید تا توان خرید بنزین با رقم های بیشتر را داشته باشیم، آقای نوبخت کاملا این موضوع را هم درست و به جا دانستند و گفتند برای مشکل قاچاق باید یک راهکار مناسب تر پیدا کنیم.

قیمت بنزین در سال 98

با توجه به صحبت های آقای نوبخت می توان اینطور برداشت کرد که دولت فعلا برنامه ای برای گران کردن بنزین ندارد اما با توجه به میزان بالای قاچاق سوخت در کشور باید هر چه سریعتر راهی برای این موضوع پیدا کرد. دولت در سال 1397 با انواع و اقسام تنش های سیاسی و اقتصادی درگیر بوده است و در بعضی موارد موفق و در بعضی دیگر هنوز به موفقیت نرسیده و نتوانسته مشکلات را مدیریت کند، قیمت دلار بازار آزاد امروز شاهد یک ثبات است و دولت هم این اطمینان را داده است که تمام تلاش خود را خواهد کرد تا قیمت سایر ارز ها را هم به قیمت سال گذشته هر چه زودتر نزدیک کند.

طبق آمارهای موجود در حال حاضر مصرف سوخت کشور بصورت روزانه بین 85 تا 90 میلیون لیتر می باشد که طبق تحقیقات حدودا 10 تا 15 میلیون لیتر قاچاق می شود و در باقی مصرف هم ما قطعا مصرف بنزین بیشتری نسبت به نرم های جهانی داریم، اگر بخواهیم یارانه بنزین را محاسبه کنیم می بینیم مبالغ هنگفتی را دولت صرف هزینه ی یارانه بنزین می کند و در مقابل این همه ما دچار مشکلات هستیم و نمی توانیم مصرف بنزین در کشور را مدیریت کنیم.

اگر این مبلغ را صرف موارد دیگر عمرانی یا اشتغال زایی یا هر هزینه ایی که باید برای کشور و پیشرفت بشود انجام دهیم نتیجه خیلی بهتری از این موضوع خواهیم گرفت، اگر مشکل قاچاق کشور حل نشود واقعا هزینه ی زیادی از جیب مردم برای سودجویان قاچاق پرداخت می شود.

افزایش حقوق کارمندان در سال 98

نوبخت در پاسخ به اینکه چرا در لایحه بودجه حقوق و دستمزد ۲۰ درصد افزایش پیدا کند در حالی که تورم ۵۰ درصد افزایش داشته گفت: برای تورم نرخ تعیین نکنید. قیمت‌ها خود را تخلیه کردند قرار نیست سال آینده هم به مقدار امسال نسبت به سال گذشته، قیمت‌ها افزایش پیدا کند ما سعی کردیم کاهش قدرت خرید را کم کنیم. البته الان فشاری به سبد مصرف خانوارها آمده و ما باید به طرق مختلف آنها را جبران کنیم. وی افزود: ما با ۱۴ میلیارد دلار قرار است با ارز ۴۲۰۰ تومان نیازهای معیشتی مردم را برای ۲۵ قلم کالا تامین کنیم. اگر این گونه حساب کنیم ما بیش از ۵۰ درصد داریم این را انجام می‌دهیم.

در شرایط امروز اقتصادی،  قیمت ارز بازار آزاد هنوز حرف اول را می زند و اگر این توهم از اقتصاد کشور دور شود قطعا فشار های معیشتی نیز کم می شود و قدرت خرید مردم نیز افزایش پیدا می کند.

در شرایط فعلی متاسفانه معیار و ملاک قیمت گذاری 99.9% کالا ها قیمت دلار است و همین موضوع باعث شده است تا دولت عزمی جدی برای حذف دلار از معاملات داخلی و خارجی داشته باشد و تا همین امروز هم توانسته راهکارهای مناسبی را ارئه دهد.فقط امیدواریم هر چه زودتر توهم قیمت دلار از تولید کنندگان داخلی دور شود تا شرایط قیمت گذاری هر چه سریعتر به روال عادی باز گردد.

افزایش قیمت خودرو

در این آشفته بازار قیمت انواع کالاهای داخلی و خارجی چند وقتی است که بحث افزایش قیمت خودرو نیز مطرح است که هر روز اخباری در حول این محور در رسانه های آنلاین و مکتوب منتشر می شود، خودرو سازان داخلی عقیده دارند قیمت خودرو های داخلی امروز نسبت به قیمت تمام شده آن در کارخانه اصلا به صرفه نیستند و به شدت از مراجع نظارت بر قیمت خودرو پیگیر افزایش رسمی قیمت محصولاتشان هستند.

در رابطه با افزایش قیمت خودرو شرکت های خودرو ساز صرفا به افزایش نرخ ارز آزاد رجوع می کنند که در حال حاضر دولت توانسته است قیمت دلار و سایر ارز ها را کنترل کند، متاسفانه بزرگترین ایرادی که به تولید کنندگان خودرو های داخلی گرفته می شود بحث عدم کیفیت است و تولید کنندگان اصلا در این مورد اقدامی انجام نمی دهند و فقط پیگیر افزایش قیمت هستند و البته نباید از این موضوع هم چشم پوشی کرد که تا این لحظه به اندازه کافی در بازار خودرو های داخلی افزایش قیمت داشته اند و صرفا این پیگیری ها برای اعلام رسمی قیمت های جدید خودرو های داخلی است. اطلاع نیوز

انتهاي پيام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.